Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Добро начало на годината за азиатските пазари

Пазарен коментар на Софи Камарудин от Bloomberg в Хонконг, Бизнес старт, 04.01.2017

Софи Камарудин от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Софи Камарудин от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Японските акции започват годината положително, като водят азиатските пазари нагоре. Регионът получава подкрепа от Wall Street поради положителните данни за производството в САЩ преди протокола от срещата на Фед по-късно днес. Това обяви Софи Камарудин от Bloomberg в Хонконг в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите в Япония са се насочили към най-голямата си печалба от 2 месеца при по-високи от средните обеми, след като йената спадна за четвърти пореден ден, което подкрепи автопроизводителите. Йената достигна ниво от 118 за долар по-рано днес.

Австралийските акции затвориха по-надолу, но започнаха пазара на бича територия. Акциите в Китай са се насочили към трети ден на печалба, след като железопътните компании се покачват заради оптимизъм относно инфраструктурата. Вестник "Синхуа Дейли" писа, че Китай отново ще похарчи 800 млрд. йени за железопътната си система както и през 2016.

Петролът отново започна да се покачва на фона на очакванията за намаляване на запасите в САЩ.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт