SpaceX планира да възобнови полетите през следващата седмица

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 03.01.2017

Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американският технологичен концерн SpaceX най-накрая откри причината за експлозията от началото на септември, която унищожи ракета и сателит по време на тестове във Флорида. Компанията планира да възобнови полетите още през следващата седмица. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Базираната в Хоторн, Калифорния, компания се стреми да осъществи нов полет в неделя, 8 януари, от военновъздушната база Ванденберг, съобщава Los Angeles Times. Изстрелването все още се нуждае от одобрение от Федералната авиационна администрация. 

Главният управляващ директор на Twitter за Китай Кати Чен обяви, че напуска компанията. Досега тя ръководеше бизнеса в страната, насочен предимно към набиране на рекламодатели. Twitter е блокирана в азиатската страна от 2009, но може да се ползва чрез VPN. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

 

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути