Вълненията около IPO на Snap продължават

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 02.01.2017

Логото на Snap Inc. Компанията смени името си от Snapchat Inc. на Snap Inc. на 24.09.2016. Снимка: Patrick Fallon/Bloomberg Логото на Snap Inc. Компанията смени името си от Snapchat Inc. на Snap Inc. на 24.09.2016. Снимка: Patrick Fallon/Bloomberg

Snap Inc. , чието дългоочаквано IPO ще се случи през тази година, продължава да привлича вниманието на инвеститорите, дори в първите дни на годината. Оказва се, че Еван Шпигел, 26-годишната основателка на компанията, ще има ключова роля в IPO-то на компанията. Банкерите ще се опитат да опишат Шпигел по-скоро като визионер, който знае как да създава продукти за младите. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"Това има за цел да се развие от платформа за разменяне на съобщения и снимки към услуга, която да събира важно и интересно медийно съдържание. Идеята е компанията да застане до гиганти като Apple и Facebook, чиито акции поскъпнаха значително през последните години, като същевременно се разграничи ясно от Twitter, която не се представя добре след IPO през 2013". 

Вероятно голяма част от инвеститорите, въпреки усилията на компанията, ще останат предпазвили по отношение на IPO-то на Snap, каза още Кирилова. 

Как се справиха технологичните играчи по време на коледния сезон с продажбата на смартфони? Apple надви ли Sumsung в продажбите? Къде се позиционират Huawei, LG, Amazon и Motorola? За какво говори липсата на драматичен ръст?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути