Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Instagram обяви война на Snap Chat за по-младата аудитория

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 16.12.2016

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Instagram има доста добри новини за своята компания-майка Facebook. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. 

"Вчера, 15.12.2016, приложението за добавяне на снимки обяви, че е достигнало границата от 600 млн. потребители. Тези резултати са свързани с новите приложения, които бяха вградени през последните месеци. Фирмата пусна функцията Instagram Stories, което позволява генериране на слайд-шоу от видеа и снимки и е идентична на една от най-известните функции на Snap Chat. Така Instagram обяви война на Snap Chat за привличането на по-младата аудитория. Instagram подобри и своите функции за сигурност, като позволи на потребителите да контролират сами коментарите под своите публикации. Компанията се превръща във все по-важен източник на приход за компанията-майка. Очаква се, че през тази година ще генерира 1,5 млрд. долара рекламни приход". 

Кибератаката на Yahoo ще донесе нови главоболия на компанията. Тя е привлякла вниманието на разследващите в САЩ. Акциите на Yahoo загубиха 6% от стойността си след обявяването на новината за пробива в системите, който засегна над 1 млрд. потребители. Verizon, която проявява интерес от закупуване на компанията се опитва да постигне по-добра цена, отразяваща проблемите на Yahoo. 

Повече технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт