Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

В образователната реформа липсва индивидуалният подход

Проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието, Юлиян Петров, КТ Подкрепа, Бизнес старт, 08.12.2016

Проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Образователната реформа продължава да работи със средностатистически ученик, а такъв няма. Трябва да има индивидуален подход, а в закона все още има големи празноти в това отношение. Това коментира бившият министър на образованието проф. Тодор Танев в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му тревожен резултат от тазгодишното издание на Програмата за международно оценяване на учениците (PISA) за българските ученици е, че България се нарежда на 47-мо място по литература и на 45-мо място по математика. 

Дуалното обучение трябва да присъства и във висшето образование, както и в колежите, подчерта още проф. Танев.  

Все още не виждаме резултати от започналата реформа в средното образование. "Въпросът е дали тази реформа е започнала или имаме само желанието за нейното осъществяване", коментира от своя страна Юлиян Петров от КТ „Подкрепа“. 

Според него в новия закон са фиксирани някои важни акцента в образованието, в това число – възпитанието и социализацията, но те все още не намират място в обучението.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт