Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Туризмът е само лакмус на състоянието на предприемачеството в България

Любомир Попйорданов в Бизнес старт, 02.12.2016

Любомир Попйорданов, предприемач и председател на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любомир Попйорданов, предприемач и председател на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Туризмът е само лакмус на предприемачеството в България. Малък и среден бизнес стартира много трудно извън големите градове. Това каза предприемачът Любомир Попйорданов, председател на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"Културното и природно наследство на България е фундамент на българския туризъм и за развитието на малките, забравени от институциите дестинации. В момента работим по проект за туризъм на участието и на вдъхновението, т.нар. participation & inspiational туризъм, който цели да се въвлекат туристите в местната общност, туристът да участва, като доброволец - да получи изживяване на едно място и реалният му икономически и екологичен отпечатък да бъде позитивен и да остане в местната общност".

На България й липсват детайлите и остава това, че сме много евтина дестинация, каза още гостът.

Предприeмачът разкри и плановете да се направи т.нар. "бавен туристически път" от Симитли до Кресна, който да се превърне в открита сцена, предлагаща докосване до културната самобитност на Кресненския край, което да компенсира откъсването на региона от пътникопотока, който ще се изнесе по новата магистрала "Струма". "По същия начин може да се направи такъв маршрут и в Северозападна България, като един от начините да се подпомогне съживяването на региона."

"България трябва да прегледа своите приоритети, своето геополитическо място, не само от къде минават газовите тръби и какви са проектите за магистрали, а за да видим какво имаме като местни хора. Трябва да има дебат, а не да се отказваме. И това трябва да става честно, прозрачно и с постоянство". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт