Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Netflix с опция за офлайн гледане на предавания

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 01.12.2016

Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Видео стрийминг услугата Netflix изненада изключително приятно своите абонати, като обяви, че добавя нова опция, която им позволява да свалят предаванията без допълнителни разходи за това. Така съдържанието може да се гледа на мобилни устройства без да е необходима интернет връзка. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

През последните месеци Netflix даде сигнали, че ще добави опция за офлайн гледане, за бъде по-конкурентоспособна, тъй като пазарът на видео стрийминг става все по-пренаселен. Услугата на конкурента Amazon.com – Prime Video, предлага тази възможност от около година.

Производителят на спортни и екшън камери GoPro обяви, че ще съкрати 15% от работната си сила и ще закрие своя бизнес с развлечения в момент, в който се опитва да свие разходите си и да се върне към печалба през следващата година. 

Акциите на GoPro, които завършиха търговията във вторник на цена от $9,83, загубиха около 60% от стойността си от техния дебют на борсата, включително записаха 45% спад тази година.

Продажбите спадат през последните четири тримесечия, но компанията обяви, че очаква да се върне към двуцифрен растеж на приходите през следващата година.

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт