Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Над 40 млн. съобщения в Twitter в изборната нощ

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 09.11.2016

Посетители на изложението за дигитален маркетинг Dmexco на щанда на Twitter; Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Посетители на изложението за дигитален маркетинг Dmexco на щанда на Twitter; Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Twitter също печели от американските избори, като до 7.00 часа само в изборната нощ са регистрирани над 40 млн. туита по темата за американските избори. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. 

"Едно е ясно - социалните медии реагираха бурно", каза Попов. Той припомни, че Тръмп нарече Twitter „съвременна форма на комуникация", а Хилъри Клинтън по време на кампанията призова Тръмп да изтриете профила си в социалната мрежа. Попов обобщи, че в изборната нощ са регистрирани над 40 млн. поста по темата президентски избори в Twitter, като "вече е минат рекорда от изборите през 2012, когато за цялата изборна нощ бяха отчетени над 31 млн. туита".

"Със своите 317 млн. потребители и застой в ръста на потребителите Twitter често се третира като изпаднала в беда социална мрежа, изоставайки от гиганта Facebook и нейната услуга за споделяне на снимки и видео Instagram, както и зад обичаната от младежката аудитория Snapchat. Това не е обаче случаят в изборния ден, когато хората искат да са в крак с трендовете, да държат под око бързо променящи се събития и да споделят забавни мемета".

През тази изборна година Twitter даде на потребителите още една причина да отидат да гласуват, а след това да влязат в Twitter, с помощта на  видео на живо, предоставяно от партньори като BuzzFeed, каза още главният редактор на Investor.bg. "Социалната мрежа спечели и заради споделяне на най-популярните мемета по темата за изборите, като например хвърлящият око Тръмп към съпругата му Мелани, докато тя гласува".

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт