Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За всеки лев, вложен в туристическа реклама, индустрията ще върне в бюджета 3

Благой Рагин в Бизнес старт, 26.10.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Миналата година по време на зимния сезон туристическият бранш е посрещнал 1,2 млн. български и чуждестранни туристи. Това каза Благой Рагин от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Един зимен турист харчи три пъти повече от летния, заради ски екипировка, лифтови карти, а и студеното време спомага за по-голяма консумация на напитки".

Туристическият бранш се готви усилено за зимния сезон - над 600 оръдия за сняг са в пълна готовност, каза гостът. "Очакванията са това, което направи летният туризъм, да го продължим и през зимния".

"Балканските колеги определят и тази година, че България е зимна туристическа дестинация на Балканите".

Зимните курорти се очертават като целогодишна дестинация и добър пример за това е Банско, каза още Рагин. По думите му зимните курорти се използват и като спа-дестинации. 

"Единственото, което ни липсва, е достатъчната реклама зад граница. Един процент от оборота трябва да заминава за реклама. Въпреки че Министерството на туризма разполага само с 9 млн. лв. бюджет, а най-малката община - с 14 млн. лв. оборот, благодарение на геополитиката, успяхме тази година да постигнем успехи", каза гостът. 

"Готови сме да гарантираме на държавата, че за всеки, вложен в реклама лев, индустрията ще върне в бюджета 3 лева. Не говорим за оборот в индустрията, а за допълнително плащане към бюджета. Ако не успеем да го изпълним – да не ни дават нито един лев на следващата година".

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт