Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google стъпи сериозно в смартфон сегмента

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 05.10.2016

Продуктовата презентация на Google в Сан Франциско, Калифорния, САЩ. 4.10.2016. Снимка: Michael Short/Bloomberg Продуктовата презентация на Google в Сан Франциско, Калифорния, САЩ. 4.10.2016. Снимка: Michael Short/Bloomberg

Вчера се състоя най-голямото събитие на Google за тази година, на което компанията представи най-новите си хардуерни проекти. Показаното от нея в сферата на смартфоните дава нов тласък на стратегията й за мобилните телефони. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Google представи два телефона – Pixel и Pixel XL, като първият е с 5-инчов екран, а вторият – с 5,5-инчов дисплей. Моделите ще бъдат пряка конкуренция на ключовите устройства на Apple iPhone".

Дебютът на тези смартфони показва, че Google наистина има сериозни претенции към бизнеса със смартфони и може да се окаже сериозен конкурент както на Apple, така и на Samsung, каза още Кирилова.

"Телефонът ще струва 649 долара, а предварителните поръчки вече могат да се правят в САЩ, Канада, Германия и Великобритания". 

Новият смарт домашен уред на Google Inc., представен на продуктовата презентация в Сан Франциско. Снимка: Michael Short/Bloomberg

Кои са другите интересни хардуерни проекти, които Google представи? Какво е бъдещето на очилата с виртуална реалност и на новите домашни смарт устройства?

Демонстрация Daydream View virtual reality (VR) на Google Inc. Снимка: Michael Short/Bloomberg 

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт