Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Накъде поема пазарът за биопродукти и алтернативен туризъм в България

Любомир Попйорданов, БААТ и Стоилко Апостолов, фондация Биоселена; Бизнес старт, 3.10.2016

Вдясно е Любомир Попйорданов, а вляво - снимка на биобоб и киноа Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вдясно е Любомир Попйорданов, а вляво - снимка на биобоб и киноа Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Седмото издание на фестивала „Зелени дни“ за нас беше една победа, защото се върнахме в центъра на София и всички най-важни за нас изложители бяха с нас. Това заяви председателят на Българската асоциация на алтернативен туризъм (БААТ) Любомир Попйорданов в Бизнес старт с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. Заедно със Стоилко Апостолов от фондация „Биоселена“, който се включи по Скайп, той говори за българския пазар на биоземеделие и алтернативен туризъм.

Потенциалът на секторите биоземеделие и алтернативен туризъм започва тепърва да се разгръща, каза Апостолов. По думите му, докато преди 20 години малцина са знаели какво е биоземеделие, днес в България има шест хиляди сертифицирани производители.

Още в началото на своя път като туроператор и след това като асоциация винаги съм искал България да бъде призната за село и да се хареса като село на Европа, а не като дестинация "четири сезона", каза Попйорданов. Село означава традиционна култура, чиста природа, запазен пейзаж и тишина, а това са неща в дефицит в съвременния живот на човека от бизнеса.  

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт