Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google готви изненади

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 20.09.2016

Логото на Google Inc. над щанда на компанията на изложението-конференция Dmexco digital, Германия, 14.09.2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Логото на Google Inc. над щанда на компанията на изложението-конференция Dmexco digital, Германия, 14.09.2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Google изпрати покани за своето събитие, което ще се проведе в Сан Франциско на 4 октомври. На него се очаква компанията да представи новите си смартфони и хардуер за автоматизация на дома, както и нови версии на свои продукти. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на  Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. 

Текстът на писмото, който включва фразата „Ок, Google, добави в календара“, предполага, че ще бъде обърнато по-специално внимание на гласовия асистент Google Now, каза Кирилова. "Поканата включва анимирана графика, в която полето за търсене се трансформира в смартфон".

Кирилова припомни, че представянето на Google следва период на редица подобни събития на световния пазар на смартфони – Apple представи iPhone 7 и iPhone 7 Plus, който вече не включва вход за слушалки. "Samsung Electronics, най-големият производител на смартфони, работещи с Android в света, беше принуден да изтегли от множество пазари своя Galaxy Note 7, заради проблеми с батерията, водещи до самозапалване на устройствата".

Google може да представи и по-голям ъпгрейд на стрийминг устройството Chromecast и нов хардуер за виртуална реалност, твърди Android Police, уебсайт, фокусиран върху мобилната операционна система. Освен това има слухове, че Google може да премахне своя бранд за телефони Nexus, допълни Кирилова.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт