Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите на Samsung с най-голям спад от четири години

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 12.09.2016

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите на Samsung се потопиха с най-сериозен спад от четири години насам, след като редица държавни органи, а и самата компания, предупредиха клиентите на Samsung да не използват новия смартфон Note 7. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Проблемите идват в критичен за Samsung момент, тъй като компанията пусна новото устройство през миналия месец, за да му предостави конкурентно предимство пред новия iPhone на Apple. Това предимство обаче се стопи.

С откриването на търговската сесия акциите на Samsung се сринаха с 6,2%. Спадът към 8:30 часа местно време е от 7,6%, което представлява най-голямото понижение от август 2012. Като се вземе предвид и спада от 3,9% от петък, Samsung изтрива само за тези два около $19 млрд. от пазарната си капитализация, коментира още Попов. 

Вижте повече технологични новини от видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт