Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво промени интернет за 25 години

Димитър Ганчев от Интернет общество - България и Веселин Котаров от FineDays в Бизнес старт, 29.08.2016

Димитър Ганчев от Българско Интернет Общество и Веселин Котаров от FineDays. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Ганчев от Българско Интернет Общество и Веселин Котаров от FineDays. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След 25 години 47% от хората по целия свят имат достъп до интернет. Данните са оптимистични, тъй като съвсем до скоро в Европа процентът на навлизане на широколентовия достъп не е преминавал 60%. Изненадващ е фактът, че половината от хората, имащи достъп до интернет в световен мащаб, се намират в Китай. Това каза Димитър Ганчев от Интернет общество - България в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

За капацитета на консумирания интернет в страната, България е направила голям скок по отношение на развитието си на пазара за интернет услуги. Липсата на регулации на този пазар дава възможност да се имплементират и развият някои технологии, коментира от своя страна Веселин Котаров от FineDays. По думите му с навлизането на облачните услуги, предизвикващи голям обрат през последните 5-10 години, бизнесът получава възможност за достъп до продукти, необходими за ежедневната му работа. "Не останаха бизнеси, които да не са повлечени от тази вълна", коментира още той. 

Според Ганчев в близко бъдеще се очаква управлението на интернет да бъде изнесено извън прекия контрол на американското правителство. "Досега интернет се управляваше по силата на договор между няколко организации и американското правителство. Очаква се управлението да се прехвърли към модела Multi-state holder, при който много различни организации ще имат своя дял", поясни той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт