Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Каква е равносметката след Олимпиадата в Рио?

Веселин Коларов, журналист от gol.bg, в Бизнес старт, 22.08.2016

Веселин Коларов, журналист от gol.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселин Коларов, журналист от gol.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Допинг скандалът с Русия ще остане като най-емблематичен на Олимпиадата в Рио. Политиката се намеси твърде много в спорта, но въпреки това и някои организационни трудности и проблеми, свързани с грабежи или вируса Зика игрите преминаха гладко. Президентът на МОК Томас Бах на официалното закриване снощи заяви, че Бразилия е успяла да обедини света в настоящите трудни времена. Това каза Веселин Коларов, журналист от gol.bg, в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Позитивно развитие е идеята за превръщането на пустеещите съоръжения от предишни Олимпиади в Бразилия, за което често се говореше по време на Олимпиадата, в училища. Имаше и някои положителни изненади в представянето на отделните страни. Унгария и Хърватия например са в топ 15 по получени медали, отбеляза още той.  

По думите му в България трябва да се инвестират повече средства в масовия спорт, отколкото в елитния такъв. Връзката между масовия и елитния спорт в страната е скъсана, смята журналистът. Това най-ясно се вижда от състоянието на училищата, където децата няма къде да тренират нормално.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт