Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google се отказва от оптичните кабели

Технологичен коментар в Бизнес старт, 15.08.2016

Снимка: Julie Denesha/Bloomberg Снимка: Julie Denesha/Bloomberg

Groupon успява да привлича все повече големи инвеститори, като бавно си връща привлекателността, която й липсваше през последните три години. Това каза Елена Кирилова, Investor.bg, в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

"Главен изпълнителен директор Рич Уилямс се оплака, когато пое тази длъжност преди месеци, че Wall Streeet не разбира бизнес модела на сайта за намаления. Сега цената на акциите на компанията се възстановява. Книжата на Groupon увеличават стойността си с близо 90% през тази година и бяха подкрепени, когато активните потребители на платформата надминаха 50 млн. долара по цял свят през последното тримесечие. В петък те завършиха търговията в Ню Йорк на цена от 5,73 долара".

Компанията майка на Google – Alphabet, преосмисля стратегията на своя бизнес с високоскоростен интернет, след като първоначалното му пускане се оказа по-скъпо и отнемащо повече усилия от очакваното.

"Интернет доставчикът на Alphabet, Google Fiber, инвестира стотици милиони долари за разкопаването на улици и полагането на оптични кабели в редица градове, за да предложи уеб връзка, която е с около 30 пъти по-бърза от средната за САЩ".

Сега компанията обмисля да започне да използва безжични технологии вместо кабели, за да свързва домове, в десетки нови области на Лос Анджелис, Чикаго и Далас, твърдят източници, запознати с плановете на компанията. В резултат Alphabet прекрати проектите си в Сан Хосе, Калифорния, и Портланд, Орегон.

Още технологични новини може да прочетете на Investor.bg

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт