Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Няма риск от изненади при изпълнението на държавния бюджет

Доц. Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на ВУЗФ, в предаването Бизнес старт, 27.07.2016

Доц. Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Последните събития в Турция ще окажат влияние в средносрочен и дългосрочен план на икономическата рамка. Това каза доц. Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на ВУЗФ, в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му са необходими структурни реформи от гледна точка на държавните инвестиции, които да бъдат насочени в големи национални обекти. Делът на държавните инвестиции в икономиката не е стигнал ниво по-високо от здравословното, отбеляза още той. “Колкото по-голям е относителният дял на инвестициите от общия разход, толкова по-добре е това за бюджета и държавата“, смята ректорът на ВУЗФ.

Финансовите пазари се раздвижват тогава, когато имаме реална икономика – реално работеща индустрия и работещи предприятия, коментира още той. В момента има благоприятни условия за инвестиции, но съществува несигурност и непрекъснати промени в съдебната система. Според него няма риск от изненади в изпълнението на държавния бюджет за фискалната година. В приходната част се очакват добри позиции.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт