Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Проверките са много важни за КФН, за да си върне уважението

Румен Гълъбинов, финансист, Бизнес старт, 21.07.2016

Румен Гълъбинов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Гълъбинов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

КФН излъчи доста противоречиви сигнали към пазара, потребителите и поднадзорните лица относно компетентността си през последните години. Това заяви финансистът Румен Гълъбинов по Bloomberg TV Bulgaria. В „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев той говори за проверките на активите в пенсионния и застрахователния сектор и предизвикателствата пред двата аспекта от финансовия свят. Проверките са много важни, за да може комисията да си върне уважението и репутацията, допълни той.

Трябва да се започне със самия състав на комисията, който беше с изтекли мандати, заяви Гълъбинов, правейки паралел с БНБ. Новите хора трябва да поемат и отговорността за резултатите от проверките, защото може да се окаже, че някъде има недостиг на капитал, каза Гълъбинов.

През последните две години се забеляза тенденция за номиниране на по един кандидат и при други регулатори, каза финансистът, давайки пример с КЗК и КЕВР. За да се случат по-добре нещата, както в корпоративния свят, така и в държавната администрация, е добре да има конкуренция, препоръча той. 

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт