Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Nintendo с 57% ръст на пазарната капитализация за два дни

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 12.07.2016

Бойчо Попов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След пускането на Pokemon Go пазарната капитализация достигна $10 млрд., което представлява ръст от 57% за два дни.

Това заяви главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов по Bloomberg TV Bulgaria. В „Бизнес старт“ той говори, както за възхода на Nintendo, така и за плановете на Blackberry. Това е голяма победа за 120-годишната гейминг компания, която в последните години беше сериозно критикувана заради това, че става все по-маловажна, допълни той.

Новата игра постави пореден рекорд, като стана заглавието, което най-бързо е достигнало върха на класацията с най-печелившите мобилни игри в Apple App Store, заяви Попов. По данни на маркетинговата компания App Annie играта на Niantic се е качила на първото място за по-малко от един ден. Версията за Android е направила това също за кратко – за четири дни, допълни той.

Канадският производител на смартфони BlackBerry Ltd няма да се откаже от представянето на други устройства със своята собствена операционна система, каза Попов. Въпреки това тя възнамерява да увеличи усилията си за налагането на базирани на Android смартфони на фона на забавянето на продажбите на хардуер, допълни той.

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт