Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо билетите за градски транспорт не трябва да поскъпват

Гергин Борисов от инициативата Спаси София в предаването Бизнес старт, 31.05.2016

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Недопустимо е цената на една услуга да бъде увеличена с 60% без да е подобрено нейното качество. Това каза Гергин Борисов от инициативата „Спаси София“ в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria по повод поскъпването на билета за градски транспорт от 1 юни. 

По думите му липсват данни за пътникопотока в София. Целта да бъде насърчено използването на абонаментни карти няма да даде резултат. 40% от пътниците, които според анализ на ЦГМ не използват абонаментни карти за придвижване, ще бъдат стимулирани да се качат в личните си автомобили, коментира още той. 

По отношение на градския транспорт София изостава драстично дори и пред столици като Скопие. Трябва да се завърши електронна система за таксуване, която се отлага в продължение на 10 години. Градският транспорт трябва да се интегрира. Необходимо е да се обърне повече внимание на разписанията, обвързаността, бус лентите. Градският транспорт на София има нужда от почасовото тарифиране, което може да работи и без електронна система, заяви експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт