Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Проектите за европейско финансиране стават все по-качествени

Любен Петров, зам.-министър на икономиката в Бизнес старт, 17.05.2016

Любен Петров, зам.-министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любен Петров, зам.-министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има доста сериозна конкуренция за европейски средства. Радвам се, че виждаме все по-качествени проекти и се надявам, че благодарение на тях България ще стане по-конкурентна, не само на европейските пазари, но и в световен мащаб. Това каза Любен Петров, зам.-министър на икономиката в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria в своя коментар за европрограмите, насочени към малкия бизнес по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020. 

"През февруари приключи първият период по подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия. Подадени са 1326 предложения, от които са сключени 475 договора на стойност 258 млн. лв. Поради изключително големия интерес през април месец бяха поканени още допълнително 274 кандидата и бяха сключени още договори на стойност над 141 млн. лв. В момента вече има и предварителни авансови плащания по тези договори". 

По думите на Петров огромен е и интересът към европейско финансиране на стартъпи и за внедряване на иновации. Отчита се засилен интерес и на предложения от Северозападна България, каза още заместник министърът. "Като приоритетен регион, там се дават допълнително бонус точки. Надявам се целевата политика да даде резултат за възраждане на северозападния регион в България".

Чуйте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт