Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Технологичните компании с финансово развитие са апетитна хапка за инвеститорите

Евгени Йорданов, експерт в сферата на дигиталната реклама, в предаването Бизнес старт, 06.05.2016

Камерата Surround 360, представен ана конференцията на Facebook F8 в Сан Франциско, 12 април 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg Камерата Surround 360, представен ана конференцията на Facebook F8 в Сан Франциско, 12 април 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg

Инвеститорите търсят не само функционално, но и финансово развитие при технологичните компании. Това каза Евгени Йорданов, експерт в сферата на дигиталната реклама, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Facebook предложи различни функционалности, различни от основата на самата платформа, а именно нови технологии за виртуална реалност, чат ботове и др. Това е нещо, което инвеститорите харесват, обясни Йорданов.

За да станат финансово атрактивни за акционерите, социалните мрежи се наложи да погазят част от възгледите си. Въпреки това те се опитват да балансират чрез свои алгоритми по отношение на дигиталната реклама, като подават на потребителите съдържание, което е интересно за тях.

Компаниите в България желаят да присъства в социалните мрежи, но не знаят как най-добре да го направят. По думите му има какво все още да научат, но вървят в правилната посока.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт