Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

В България има най-високо икономическо влияние върху съдебната система

Зинаида Златанова, бивш министър на правосъдието, в предаването Бизнес старт, 22.04.2016

Зинаида Златанова, бивш министър на правосъдието. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Зинаида Златанова, бивш министър на правосъдието. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според статистика на ЕК по повод на политическото влияние върху съдебните системи на 28-те страни членки на ЕС България се нарежда на предпоследно място по показател "независимост". Това каза Зинаида Златанова, бивш министър на правосъдието, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. 

България е трета по дял на политическо влияние, но в страната има най-голямо икономическо влияние върху съдебната система, подчерта бившият министър на правосъдието. 

Тя коментира още на какъв етап е съдебната реформа, кога могат да се очакват резултатите от нея, както и Плана за действие на Съвета на Европа за независимост на съдебните системи. По думите й в България се говори рядко за безпристрастност на съдебната система. Планът за действие на Съвета на Европа използва и двете страни на монетата - безпристрастност и независимост на съдебната система, каза още тя.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт