Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Броят на крайно бедните граждани в България расте

Доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания при БАН и проф. Кръстьо Петков, председател на Съюза на икономистите в България, в предаването Бизнес старт, 20.04.2016

Снимка: John Taggart/Bloomberg Снимка: John Taggart/Bloomberg

Данните на Евростат са показателни за състоянието на пазара на труда в България. Делът на лицата, които живеят в материална депривация достига 34,2% от населението през 2016 спрямо 33,1% през 2015. Най-уязвими са семействата с три и повече малки деца, чийто дял достига 77%. Прави впечатление огромната разлика в тези дялове между България и Румъния, където делът на тези лица достига 46%. Това каза доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания при БАН в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. 

Коментар по темата направи и проф. Кръстьо Петков, председател на Съюза на икономистите в България. По думите му в най-лошо състояние в момента са хората над 55 годишна възраст. След тях се нарежда групата на трайно обезкуражените безработни, а след това идва ред на етническата и енергийна безработица.  

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт