Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Расте интересът към краткосрочните наеми

Дияна Владова от хотелски апартаменти Николов и Калоян Богданов маркетинг мениджър в Адрес в предаването Бизнес старт, 08.04.2016

Жилищни сгради в Сидни, Австралия. Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg Жилищни сгради в Сидни, Австралия. Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Близо три пъти е нараснал интересът към краткосрочните наеми в България. Първоначално той беше основно по линия от чужбина, но през последните 5-6 години българите проявяват все по-голям интерес. Това коментираха Дияна Владова от хотелски апартаменти „Николов“ и Калоян Богданов, маркетинг мениджър в „Адрес“, в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Владова поясни, че не срещат голяма конкуренция от хотелите. 

Много хора, които са инвестирали пари в имот, но не могат да го изплатят, започват да го отдават краткосрочно.  

Според Богданов това е чудесен начин за инвестиции, тъй като цените на имотите вървят нагоре, макар и все още плавно. 

"От две години дейността ни е регулирана и подлежим на категоризация. Заплаща се туристическа такса и сме длъжни да водим регистри.", заяви Владова. В сравнение с месечния наем, краткосрочният излиза по-скъпо, като той е между 70 и 100 лв. на легло на вечер. 

Според Богданов потенциалът за развитие на този вид дейност е много добър, като той е основно по линия на чуждестранни бизнесмени и студенти. По думите му в Западна Европа големите играчи също са в този бранш, развивайки го като част от дейността си, докато в България преобладават дребните собственици. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт