Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Новият Huawei - стъпка напред в мобилната фотография

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 07.04.2016

Галерия от снимки, направени с новия смартфон на Huawei P9. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Галерия от снимки, направени с новия смартфон на Huawei P9. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Huawei Technologies Co. представи в сряда последния си топ модел смартфон, с което китайската технологична компания се изправя директно срещу Apple и Samsung на пазара на устройства от високия клас. Huawei P9 е създаден в партньорство с Leica и има двойна камера – RBG за цветни снимки и монохромна за черно-бели, която трябва да подчертае детайлите в кадрите. Фотографската система на смартфона е проектирана съвместно от двете компании и съчетава най-добрия в своя клас хардуер и софтуер, от оптични лещи, през сензори, до алгоритми за обработка на изображението, давайки възможност на потребителите да заснемат снимки с най-високо качество. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова от Investor.bg.

Samsung Electronics е генерирал по-висока от очакваното печалба за първото тримесечие, сочат предварителните финансови резултати на компанията. Това се случва след като ранното пускане на смартфоните от линията Galaxy S7 даде на технологичния гигант преднина пред Apple и китайските конкуренти. Оперативната печалба е нараснала до 6,6 трлн. вона (5,7 млрд. долара) през тримесечието, завършило през март. 

Вижте повече от коментара във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт