Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Рекламата излиза от телевизията и влиза в интернет

Емил Олованов, мениджър на Crimtan за Балканите, Бизнес старт, 24.03.2016

Емил Олованов, мениджър на Crimtan за Балканите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Емил Олованов, мениджър на Crimtan за Балканите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България има ръст на дигиталния пазар, но нивото на този ръст е в пъти по-ниско спрямо останалите европейски държави. Това каза Емил Олованов, мениджър на Crimtan за Балканите, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria, коментирайки предстоящото провеждане на IAB форум.

Разликата в ръста между България и останалите страни в Европа се дължи на подценяването на дигиталния пазар от страна на маркетинг мениджърите в България. За да работи дигиталният маркетинг е необходимo изграждането на дългосрочна стратегия, посочи Олованов. 

Експертът коментира още тенденциите на пазара и това към кой род дигитална реклама се насочват компаниите. Според него банер рекламата има доминираща роля като форма на реклама, докато рекламите, които целят действие на сайта на клиента, са малко по-слабо застъпени.

На дигиталния пазар в България влизат все повече технологични компании, които позволяват прилагането на технологични решения в областта на маркетинга.

В момента се измества фокуса от това къде рекламираш срещу това на кого рекламираш.

Експертът коментира още какви теми ще бъдат застъпени на IAB форум, допълвайки, че маркетинговото проучване, което ще бъде представено по време на събитието, ще даде възможност да се очертаят тенденциите през 2016.  

Рекламата излиза от телевизията и влиза в интернет. Видео съдържанието също. Едно от нещата, които се очаква, е видео съдържанието и видео рекламата да бъдат направени различно за интернет. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт