Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Младежки проект за финансова култура

Илия Ласин, един от създателите на проекта "Левчето" в Бизнес старт, 04.03.2016

Илия Ласин, Левчето. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илия Ласин, Левчето. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Платформата „Левчето“ е инициатива на международната студентска организация AIESEC, а причината за нейното създаване е обучение и запознаване на младите хора със световните финансови пазари чрез симулация на борсова търговия. Тя се изразява в два аспекта – предварителна лекционна част и практическо прилагане на придобитите знания. Tова коментира Илия Ласин, един от създателите на проекта "Леивчето", в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Инициативата се организира за пета поредна година. Участниците са главно млади хора на възраст до 29, сред които студенти и хора с интерес. В момента се въвежда възможност за участие и на ученици, обясни Ласин.

По наблюдение на организаторите финансовата култура при младежите, които не са с икономически или финансов профил все още не е напълно имплементирана в тяхното съзнание.

По думите му държавните институции са отворени за комуникация и имат интерес към подпомагане на проекта.

Финансовите инструменти, които са включени в обучението са акции, облигации, злато, петрол и валути. Хората могат да се запознаят в пълнота с почти цялата палитра от финансовите инструменти, в които може да се инвестира.

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт