Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Транспортният и строителният сектор – сред най-рисковите у нас

Милена Виденова, управител на "Кофас" за България, Бизнес среща, 18.06.2019

Основните рискове пред Европа към момента са свързани със засилването на някои протекционистични мерки на политическа основа. За България има определени по-рискови сектори, включително транспортния и строителния. Това каза Милена Виденова, управител на "Кофас" за България, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Не всички ефекти от протекционизма са непременно лоши... Трябва да има внимателен анализ за всеки един бизнес и конкретна фирма как случващото се би им се отразило. Винаги има плюсове от дадена ситуация“.

Още по темата

Още по темата

Виденова коментира и перспективите пред световната търговия, като посочи, че от ключово значение през 2019 г. за нея е какво ще се случи с процеса на Brexit във Великобритания.

За момента България е в добра позиция – показателите ѝ за ръст са сред най-високите в страните от Централна и Източна Европа“.

Гостът отбеляза, че недостигът на работна сила на пазара на труда също създава рискове, които трябва да бъдат взети предвид.

„Смятането на резултати без цялостната картина не е достатъчно. Човешкият фактор е от изключителна важност при оценяването на дадена ситуация и рисковете в нея“.

Виденова се спря на успешните практики при създаването на екип, като посочи, че от водещо значение за процеса е служителите да могат да следват човека, който ги води, както и да вярват в корпоративните ценности на дружеството.

„Позитивно лидерство не е толкова възприето у нас. Похвалите при добре свършена работа например са част от онези малки неща, които всъщност мотивират служителите“.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща