Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Какво е общото между пилотирането и бизнеса?

Марио Бакалов, пилот, Бизнес среща, 21.01.2019

Пилотите работят в регулирана среда с ограничено пространство за креативни решения, заяви Марио Бакалов, пилот, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Още като малко дете исках да летя. Пилотите в един самолет през 1985 г. ми позволиха да надникна в пилотната кабина. Бях на 5 години, но гледката ме впечатли. Аз мечтаех да стана пилот в чужбина. По онова време това е било нестандартно и трудно постижимо желание. Целият път до мечтата е труден, като продължава и след това. Пилотът трябва да обновява своя лиценз на всеки 3 месеца, трябва да се доказва в тренажори, да ходи на медицински прегледи. Това ни държи активни, така опресняваме знанията си".

Мениджърите и пилотите имаме много общо, смята Марио Бакалов. Работим в комплексна и динамична сфера с отговорни решения, които водят до важни последици, допълни той.

Кандидатствах като стюарт и започнах да летя на Боинг 747 на дълги разстояния като такъв, разкри Бакалов. Така придобих добър опит, уточни още той.

Мотивационният лектор сам по себе си трябва да бъде позитивна личност, спомена гостът. Разказвам за своя път, пречки, успех, твърди пилотът.

В регулирана среда се работи по-лесно, защото всичко е стандартизирано, отбеляза Марио Бакалов. От друга страна, пространството за креативни решения не е чак толкова голямо, сподели той.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща