Шестима ръководители на BMW влизат в затвора

Те ще прекарат в затвора между 8 и 10 месеца

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Шестима ръководители на представителството на BMW в Южна Корея бяха обявени за виновни във фалшификации на резултатите на нивата на вредни емисии на двигатели на марката, предлагани на местния пазар, пише Automedia.bg.

Те ще прекарат в затвора между 8 и 10 месеца.

Баварският производител има сериозни проблеми в Южна Корея, след като през декември срещу него беше образувано дело заради самозапалващи се автомобили с дизелови двигатели. Заради него BMW бе принуден да организира нова сервизна акция и ще трябва да плати огромна глоба.

Паралелно с това в Сеул тече и дело за фалшификация на отчетите от тестовете за нивата на вредни емисии на двигателите. Съдът призна шестима бивши и действащи ръководители на BMW Korea за виновни, че от 2011 г. досега са продали 29 000 автомобила с фалшиви екологични сертификати. Трима от обвинените бяха транспортирани директно от съдебната зала в затвора, където ще прекарат между 8 и 10 месеца. Другите ги чака същото, като присъдите им ще влязат в сила от началото на следващия месец. Освен това компанията BMW Korea като юридическо лице ще плати глоба в размер на 14,5 млрд. вони (13 млн. долара).

Още по тази и друга тема от света на автомобилите прочетете в Automedia.bg.

Последни новини
Още от Автомобили