Електро модата достигна и до Harley-Davidson

До 18 месеца американският производител на мотоциклети пуска първия си сериен електрически модел

Снимка: Harley-Davidson Снимка: Harley-Davidson

Американската компания Harley-Davidson потвърди, че в рамките на следващите 18 месеца ще представи сериен електрически мотоциклет.

Проектът носи името LiveWire и с него компанията иска да се утвърди като лидер сред електрическите двуколесни, пише Automedia.bg.

Прототипът на електрическия мотоциклет на американците – "нейкид байкът" LiveWire беше представен през 2014 година, като задвижването му е поверено на електромотор с мощност 75 к.с., който черпи енергия от батерия с капацитет 7 кВт/ч. 

Ускорението на LiveWire от 0 до 96 км/ч става за 4 секунди, а максималната му скорост е 160 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 80 километра, което със сигурност ще бъде променено за серийната версия. Предполага се, че пробегът ще нарасне поне двойно. 

През 2016 година датската компания Fenris Motorcycles представи електрически прототип с мощност 200 конски сили и максимална скорост 300 км/ч. От компанията твърдят, че техният модел, който повтаря прототипа е най-бързият сериен електрически мотоциклет в света.   

Последни новини
Още от Автомобили