Местър от Фед иска още данни за икономиката

Лорета Лестър, президент на Фед в Кливланд

Лорета Лестър, президент на Фед в Кливланд в студиото на Bloomberg в Лондон. 3 юли 2019. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Лорета Лестър, президент на Фед в Кливланд в студиото на Bloomberg в Лондон. 3 юли 2019. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Лорета Местър не очаква намаляване на лихвите този месец, за разлика от мнозина от колегите й. Президентът на Фед Кливланд каза в интервю за Франсин Лакуа, че прогнозата й е за забавен, но все още солиден ръст от около 2% през 2019, въпреки че призна за нарастващи рискове от спад.

"Ние сме в позиция, в която се опитваме да оценим дали ръстът се забавя по тренд или има по-значителен спад. Лично аз бих искала повече данни за бизнеса, защото бизнес инвестициите са слаби. Бих искала още няколко доклада за заетостта", каза Местър.

Местър каза, че спадът в енергийните цени и структурните фактори отслабват ценовия натиск да я накарали да ревизира надолу собствената си краткосрочно прогноза за инфлацията, но продължава да очаква връщане към 2% „в следващите няколко години”.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи