JPMorgan е конструктивен към китайските активи

Марсела Чоу, вицепрезидент, глобален пазарен стратег, JPMorgan Asset Management

Контейнери на пристанището в Тянжин, Китай. 14 март 2019.  Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Контейнери на пристанището в Тянжин, Китай. 14 март 2019. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Чуждестранните инвеститори продадоха континентални акции от Китай за 1,6 млрд в понеделник, което е  най-голямата дневна разпродажба от пускането на втория линк с Хонконг през декември 2016, показват данните на Bloomberg. Shanghai Composite се присъедини към глобалния спад и се понижи с 2% близо до прага от 3100 пункта, който се опитва да преодолее през март.

„Инвеститорите са по-склонни да избягват риска след като последните данни показаха признаци за икономическо забавяне в големите икономики”, каза Бен Куон, базиран в Хонконг изпълнителен директор на KGI Group.

„Ще продадат всички рискови активи като китайски акции”, каза Куон.

Дори и след голямата загуба в понеделник, 25 март, Shanghai Composite е с 22% ръст от началото на годината и най-добре представящия се голям индекс в света.

В момента китайските активи остават конструктивни, особено в средносрочен и дългосрочен план, каза Марсела Чоу, вицепрезидент, глобален пазарен стратег, JPMorgan Asset Management.

"Главно заради ускорените темпове на реформи на капиталови пазари и продължаващото отваряне на финансовите пазари.. Освен тези катализатори има и други възможни. Например търговските преговори и подобрените макроикономически данни", каза Чоу.

Чуйте анализа й във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи