TNBT

Великобритания пред ключов вот за Brexit

Дейвид Финърти, Bloomberg News

Тереза Мей изнася реч в производствена база на Orsted A/S в Гримсби, Великобритания. 8 март 2019.  Photographer: Darren Staples/Bloomberg Тереза Мей изнася реч в производствена база на Orsted A/S в Гримсби, Великобритания. 8 март 2019. Photographer: Darren Staples/Bloomberg

Преговорите за Brexit в Брюксел са в задънена улица само ден преди британският премиер Тереза Мей да представи сделката си през парламента в Лондон. Очаква се тя да бъде отхвърлена и оцеляването на Мей да бъде поставено под съмнение, но и да се отвори възможност за отлагане на Брекзит, за промяната му или дори за пълната му отмяна, съобщи Bloomberg.

Правителството в Лондон все още обмисля дали да постави на гласуване сделката за излизането на страната от ЕС, според неназован източник, цитиран от Bloomberg. Лейбъристът Джон Макдонъл каза, че партията би могла да предложи вот на недоверие, ако правителството не успее да прокара сделката в парламента.

Още по темата

Ирланският премиер Лео Врадкар, който през уикенда се видя с главния европейски преговарящ Мишел Барниер каза, че е чул предложението, че Мей може да отмени вота за Brexit тази седмица и вместо това да насрочи нов вот, който да покаже на ЕС, че парламентът поема.

„Твърде е късно за Великобритания да казва на ЕС какво иска”, каза Врадкар.

Чуйте анализа на Дейвид Финърти от Bloomberg News.

 

Последни новини
Още от Анализи