Citroen очаква последици от митата

Линда Джаксън, гл. изпълнителен директор на Citroen

Линда Джаксън, гл. изпълнителен директор на Citroen. Автосалон Женева 2019. 4 март 2019. Photographer: Stefan Wermuth/Bloomberg Линда Джаксън, гл. изпълнителен директор на Citroen. Автосалон Женева 2019. 4 март 2019. Photographer: Stefan Wermuth/Bloomberg

Инфраструктурата е по-важен проблем пред развитието на електромобилите, за да могат потребителите да си карат колите колкото искат, каза директорката на Citroen Линда Джаксън в интервю за Bloomberg.

По въпроса за доставките на батерии от Китай и дали европейските производители биха могли да се обединят за евентуално общо производство със съгласието на антръстовия орган на ЕС, Джаксън отново настоя, че по-важна за континента е инфраструктурата.

В интервюто си за Гай Джонсън от Bloomberg Джаксън каза, че Citroen планира стабилен пазар в Европа.

„И затова засилваме позициите си в Китай, който е най-големи автомобилен пазар в света. Сега обявихме, че Citroen влиза и в Индия, която вече е пазар от 3 млн коли. Така че е изключително важно да направим управляем портфейл между регионите.

Прав сте, много сме силни в Европа и показваме много голям ръст – 5% за 2018 на базата на новите позиции и новите модели”.

 

Чуйте още във видеото от автосалона в Женева.

Карлос Таварес, изпълнителният директор на собственика на Peugeot, PSA Group, компанията-майка и на Citroen, каза, че рецептата е „адаптиране или смърт”.

60-годишният Таварес трябва да намери партньор за PSA, който да му помогне в трансформацията на френския автопроизводител в глобален играч, съобщи Bloomberg в понеделник.

Подобна сделка – сливане или съюз, би могла да изведе PSA сред най-големите автопроизводители на света и да направи Таварес бизнес титан, подобен на Карлос Гон или Серджо Маркионе.

В момента PSA си е поставила непосредствената цел да изведе бранда Peugeot в Северна Америка и да осигури разрастването на Opel в Русия, каза Таварес в друго интервю от Женева за Bloomberg.

„Искаме да сме открити и се опитваме да търсим най-добрите възможности за компанията”.

Вижте галерията със снимки от Автосалона в Женева 2019.

Последни новини
Още от Анализи