Предизвикателствата пред новия шеф на Intel

Йън Кинг, Bloomberg Technology

Боб Суан, гл. изп. директор на Intel на откриването на развойния център на компанията в Бенгалуру, Индия. 15 ноември 2018. Photographer: Samyukta Lakshmi/Bloomberg Боб Суан, гл. изп. директор на Intel на откриването на развойния център на компанията в Бенгалуру, Индия. 15 ноември 2018. Photographer: Samyukta Lakshmi/Bloomberg

Intel Corp обяви Робърт Суан за главен изпълнителен директор в един от най-предизвикателните моменти за престижната компания в индустрията на полупроводниците, когато конкуренцията оспорва 30-годишната й лидерска позиция.

58-годишният Суан бе временно изпълняващ длъжността в продължение на 7 месеца и главен финансов директор от 2016.

Изборът на Суан слага край на традицията в компанията да се оглавява от хора, започнали кариерата си в Intel. Производителят на чипове за пръв път от десетилетия е изправен пред вероятността конкурентите му да разполагат с чипове, произведени с по-напреднала технология.

"Intel е години назад в областта на последните начини на производство", каза Йън Кинг от Bloomberg Technology.

"Но това, което може да навреди повече на Intel са клиенти като Amazon, AWS, Microsoft. Те искат да правят собствени чипове".

Чуйте още от анализа на Кинг за очакванията към новия главен изпълнител директор на Intel и предизвикателствата към производството.

 

Последни новини
Още от Анализи