Напрежението в търговските отношения САЩ-Китай расте

Бен Джарман, ст. икономист, JPMorgan

Президентът на САЩ Доналд Тръмп показва подписаната прокламация за въвеждане на вносни мита за стомана и алуминий. Вашингтон. 8 март 2018. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп показва подписаната прокламация за въвеждане на вносни мита за стомана и алуминий. Вашингтон. 8 март 2018. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

U.S. Steel Corp. поскъпна с 24% тази година, но все още се търгува под възможностите си предвид цената на метала, съобщава Bloomberg.

Ендрю Косгроув от Bloomberg Intelligence каза в бележка, че американският производител на стомана би могъл да поскъпне до 84 долара за акция от 43,69 долара в петък.

Докато това е най-добрия сценарий, предвиждащ ръст на печалбата след ръст на цената на стоманата, митата, въведени от президента Доналд Тръмп сочат, че акциите не отразяват съвсем последния ръст на цената на стоманата.

“Пазарът определено не оценява сегашното ниво на горещо валцуваните изделия,” каза старши анализаторът на стоманодобивната индустрия Косгроув в телефонно интервю, цитирано от Bloomberg.

“Те оценяват горещо валцуваните изделия над 700 долара, а в момента са на 840 долара.”

За Бен Джарман, ст. икономист, JPMorgan "границата е там, където започва да се прилагат ответни мерки чрез мита или квоти, ограничения в цените на окончателните продукти".

"Тогава ще видим материални ефекти за глобалното производство", каза Джарман.

Чуйте целия му анализ във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи