Какво го чака Тръмп в Сицилия

Коментар на Кевин Сирили, Bloomberg News„

Остров Сицилия, Италия. 7 октомври 2016. Alessia Pierdomenico/Bloomberg Остров Сицилия, Италия. 7 октомври 2016. Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Доналд Тръмп си остави най-лошото за края на дългото си пътуване в чужбина като президент на САЩ: срещата на Г-7, която включва дебати за климатичните промени и свободната търговия с лидери, които по-скоро биха работили с предшественика му, съобщава Bloomberg.

От червения килим за посрещането му в Саудитска Арабия, описано от него като „различно от всичко, което съм виждал” до срещата с традиционните европейски съюзници на Америка в НАТО в Брюксел в четвъртък, когато им каза, че „дължат” на алианса 119 млрд. долара и трябва да платят повече, в петък Тръмп сяда с по-малка група богати демокрации на двудневна среща. В Сицилия Тръмп ще участва в многостранни политически разговори, които не обича и на които липсват конкретни военни сделки срещу инвестиции като тези, сключени в Саудитска Арабия, които биха му донесли благодарност у дома. И все пак лидерите се очаква да направят каквото могат, за да спестят публичната конфронтация.

Премиерът на Италия Паоло Джентилони, домакин на срещата в подножието на вулкана Етна, един от най-активните на света, фокусира събитието върху това, по което всеки на масата би се съгласил: нуждата от борба с тероризма. Специална съвместна декларация по въпросите на тероризма бе изготвена в отговор на атентата тази седмица в Манчестър според италиански неназован от Bloomberg източник, участник в подготовката.

"Всички следиха срещите на президента Тръмп на 25 май в Брюксел в рамките на НАТО, езика на тялото и химията между него и глобалните лидери.

В Брюксел той получи различен прием и реакции в сравнение със Саудитска Арабия и Израел", каза Кевин Сирили, пратеник на Bloomberg News в Сицилия.

Чуйте целия му коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи