Модерната класика Mercedes-Benz G Wagon

Една кола, която изглежда страхотно

Mercedes-Benz G65 AMG, Ню Йорк, автосалон, 2 април 2015. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Mercedes-Benz G65 AMG, Ню Йорк, автосалон, 2 април 2015. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Хората обожават тази кола. Всички!

Откакто бе пусната в масово производство преди 40г. на Mercedes G не са правени никакви номера по красивото й тяло и невероятна маска.

G-Wagon се носи както можете да очаквате: стабилна е и не мърда от пътя. Скоростната й кутия е страхотна, както и спирачките, но очаквайте да вози по-твърдо. Тази двутонна кола е невероятна и вдига 120км в час за 5.2 сек.  Има 6.0-литров V12 туин турбо двигател. 621 кс и три блокируеми диференциала, което оценяваме, когато заседнем в пясъка.

Едно нещо не може да й се отрече - тя изглежда страхотно. Това е добър вид за 224 000 долара. Интериорът на G Wagon е интересна смесица от това, което наричам примитив и лукс.

Палим двигателя не с бутон, а с ключ. Но има отопляеми седалки, скрити поставки за чаши и добре направена система за развлечения и контрол.

Задната седалка е наистина тясна, като имате предвид размерите на колата.

Има и още един проблем - този G 65 харчи само 22 литра на 100 км градско и 13,7 литра на 100 - извънградско, което е лошо.

Господарят на пътя е луксозна и едновременно с това готина кола.

Четете още: 2016 ще бъде година на възстановяването за автоинудстрията.

 

Последни новини
Още от Анализи