Българският Alibaba е сред кандидатите за „Вдъхновяващите 5“

Bulgaria store е първата по рода си дигитална онлайн платформа за позициониране и продажба на български стоки в цял свят

08:58 | 29 октомври 2020
Обновен: 09:43 | 29 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Българският Alibaba компанията Bulgaria store е сред кандидатите в инициативата на Bloomberg TV Bulgaria в подкрепа на българските стартъпи „Вдъхновяващите 5“.

Bulgaria store е първата по рода си дигитална онлайн платформа за позициониране и продажба на български стоки в цял свят. Платформата позволява на всеки български производител по лесен и ефективен начин да позиционира своите продукти на германския и австрийския пазар.

„Мисията на Bulgaria Store е да даде на България и цялата ни икономика иновативен инструмент за професионална търговия на стоките на всички качествени български производители и занаятчии, обединявайки ги под една шапка. По този начин се стремим да им осигурим шанс и по-голямо конкурентно предимство да изнасят своята продукция в чужбина“, заявява Георги Георгиев, изпълнителен директор на Bulgaria store.

По думите му компанията има за цел трайно да увеличи придадената стойност и стокооборот на българските стоки в европейски и световен мащаб.

„Една от важните цели на Bulgaria Store по пътя на нашата мисия e да запознаваме максимален брой чужденци с уникалните български продукти, да запознаем западноевропейския пазар с уникалните качества на българските храни и традиционни нехранителни стоки, като паралелно с това да утвърдим и превърнем Bulgaria Store в предпочитан доставчик на тези стоки за Европа и света“, обяснява Георги Георгиев.

Изпълнителният директор на компанията разказва още, че Bulgaria Store има план за листване на над 20 000 български продукта, в това число хранителни и нехранителни стоки от бита, в рамките на идните две години.

Още интересна информация за компанията Bulgaria store може да научите от сайта на инициативата тук.

Може да подкрепите иновативния бизнес, като натиснете бутона „Харесва ми“ на: https://inspiring5.bloombergtv.bg/bulgariastore/ .

По повод 5-ия си рожден ден, водена от мисията си да помага и подкрепя иновативните бизнес решения, от 19 октомври Bloomberg TV Bulgaria стартира стартъп кампанията „Вдъхновяващите 5“.

В рамките на нея 5 стартъп компании, които съберат най-голямо потребителско одобрение, ще получат консултации как да развият проектите си от едни от най-добрите експерти в стартъп екосистемата. Повече подробности и как може да се включите ще откриете на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.