Разрешава се провеждането на спортни състезания на закрито с публика у нас

Здравният министър издаде три нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка

16:16 | 30 септември 2020
Обновен: 16:18 | 30 септември 2020
Автор: Николета Рилска
Здравният министър проф. Костадин Ангелов. Снимка: БГНЕС
Здравният министър проф. Костадин Ангелов. Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде три заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, съобщават от здравното министерство. 

С една от заповедите се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест за лицата, пристигащи у нас от Украйна. Изключенията са посочени в заповедта.

С другата заповед на здравния министър се позволява провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

В същата заповед се посочва също така, че Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19. Насоките са публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.
 
Непроменени остават общите противоепидемични мерки