Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Иновативно пространство за хранене на открито ще отвори в София

Слави Христов и Цветан Тодоров, основатели на Quartal, Bloomberg TV Bulgaria интервю, 10.06.20

20:02 | 10 юни 2020
Обновен: 19:18 | 24 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Отворените хранителни маркети добиват все повече популярност по света. Съвсем скоро и София ще може да се похвали с първия хранителен парк на открито, а процесът по подготовката за откриването му върви с пълна сила. 

“Искахме да съберем някои от по-добрите заведения на София на едно и също място и да създадем зона за хранене, която е по-различна от тези в моловете - с локални брандове предимно". Това каза съоснователят на Quartal Слави Христов в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria интервю”.  

По думите му местата за закупуване на храна ще бъдат 14.  

“В България е крайно време да се случи това нещо. Понякога се събират големи компании, които искат да хапнат различни неща и затова мисля, че ще бъде доста успешно”, каза от своя страна другият съосновател на Quartal Цветан Тодоров.  

Екипът зад проекта е решил заведенията в комплекса да се помещават в морски контейнери. 

"Ние взехме едни контейнери, който са на края на живота си, които са минали хиляди морски мили от край до край на света. Вместо да бъдат изхвърлени или дадени за скраб, ние ги взехме, преправихме ги и по този начин въведохме един еко елемент в целия парк. Не сме строили, не сме наливали бетон и т.н.”, обясни Христов.  

Той каза още, че пространството е 3200 кв., от които около 1200 кв. са запазени за паркинг и около 2000 кв. е разположена самата зона за хранене.  

“Инвестицията в проекта е над 600 хил. лв., но ако гледаме на проекта като едно цяло и добавим инвестициите и на наемателите, може би към 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани”, заяви Тодоров.  

Той сподели, че екипът планира да направи в София още 1-2 такива зони за хранене и да продължи в градове като Пловдив, Варна и Бургас.  

“Но нека да видим как ще потръгнат нещата. Вече имаме някакви разговори и насоки, които тепърва ще разискваме”, добави още Тодоров.  

Как ще функционира Quartal през зимните месеци? Какви мерки за безопасност ще бъдат предприети? Кога Quartal ще отвори за посетители? Отговорите на тези и други въпроси може да откриете във видеото.