22 са жертвите на коронавируса в България, 549 са заразените

8 са новите случаи на заразени с COVID-19

17:33 | 6 април 2020
Обновен: 20:17 | 5 юни 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

549 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус у нас, сочат данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 8 нови случаи, като всички те са в София. Лабораториите продължават да работят.

201 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 26 са пациентите в интензивни отделения и клиники.

313 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 236 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 47.7 години.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица, които са медицински служители, е 30 души.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 22.

Днес в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала 90-годишна жена. Пациентката е страдала от диабет, сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест и други придружаващи заболявания.

Междувременно в Европа започнаха да се появяват признаци за успокояване на пандемията. Германия отчете най-малък брой на новозаразени с коронавируса от 6 дни насам, сигнализирайки, че разпространението на заразата може би се забавя в най-засегнатите европейски държави.

Последните данни от Испания, Италия, Германия и Франция предполагат, че предприетите мерки, които оставиха милиони служители временно или за постоянно без работа, все пак дават ефект. Въпреки че повечето лидери настояват за търпение, Австрия обяви планове за разхлабване на мерките, Дания може би ще я последва още в понеделник.