eBay отлага заплащането на почти всички такси за търговците

Рейтингът на продавачите няма да се понижава заради късна доставка и анулиране на поръчки

15:25 | 27 март 2020
Обновен: 13:42 | 4 юни 2020
Снимка: eBay

eBay отлага заплащането на почти всички такси за търговците на платформата си и временно няма да променя рейтинга на търговците, които са засегнати от пандемията от COVID-19, съобщиха от компанията. 

Отсега нататък абонатите на eBay Store, които отговарят на определни условия, ще могат да отсрочат плащания на повечето такси за 30 дни. Освен това платформата ще предпази продавачите от понижаване на рейтинга при събития с късна доставка и анулиране на поръчки от 20 март до 20 юни. Тази инициатива ще помогне на продавачите да минимизират загубите, тъй като рейтингът влияе пряко върху продажбите. Ако обаче ефективността на продавача се подобри през споменатия период, рейтингът ще се движи нагоре, както се очаква, уточнява се в съобщението. 

eBay също ще предостави на предприемачите и възможност да получат безплатен достъп до абонамента за eBay Store. За да получи абонамент, предприемачът трябва да премине през процеса на подбор за Програмата за бизнес развитие на eBay.  

„Основният фокус на eBay в България е развитието на износа сред малките и средните предприятия. Ние разбираме, че много продавачи се борят с многобройните поръчки и успешното им изпълнение в бързо променящата се пандемична ситуация по света със затваряне на граници, намалени и закъснели доставки. eBay се стреми да подкрепи своите продавачи и предлага инициативи, предназначени да облекчат, до колкото е възможно, натиска, с който предприемачите се сблъскват в момента и им дава възможност да защитят рейтинга и резултатите си. Ние се стремим да минимизираме финансовите загуби на продавачите и правим всичко възможно да запазим ефективната екосистема на платформата", каза Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие.

eBay настоятелно съветва продавачите да превключат магазините си в режим на ваканция и да уведомят за това потенциалните си купувачи. Тази мярка трябва да бъде взета под внимание и да се приложи, ако продавачът в някакъв момент не може да изпълнява поръчки.