Bulgaria Air отново спечели голямата награда авиокомпания на годината на Sky Awards 2019

Навръх 17-ия си рожден ден авиокомпанията беше отличена с две награди от престижния конкурс

13:53 | 5 декември 2019
Bulgaria Air отново спечели голямата награда авиокомпания на годината на Sky Awards 2019

За втора поредна година националният превозвач на България беше отличен с най-голямата награда от престижния авиационен конкурс Sky Awards. Навръх 17-ия рожден ден на авиокомпанията, на бляскава церемония на 4 декември сред авио и туристически експерти от цял свят, Bulgaria Air беше отличена с приза SKY AWARD 2019. Наградата се присъжда на най-предпочитаната авиокомпанията на българския пазар, а победителят е определен на базата на онлайн гласуване на пътниците, туристически агенти и оценка от международнопризнато експертно жури. За отличието номинирани в същата категория бяха Lufthansa и Turkish Airlines.

Националният превозвач спечели и наградата „Най-предпочитана авиокомпания за къси и средни полети от/до България“ (Sky short/middle haul). „Благодаря за наградата. Не я получаваме за пръв път, което означава, че действително предлагаме добър продукт, който постоянно се стремим да развиваме и надграждаме. Нищо от това нямаше да е възможно без помощта на партньорите ни, част от които сте тук днес. Вярвамe, че успехът се крие в поддържането на добри сътрудничества, затова в Bulgaria Air не приемаме другите авиокомпании като конкуренти, а като партньори“, заяви от сцената Мария Стоянова – търговски директор на Bulgaria Air.

Победителите в отделните категории се определят на база на онлайн проучване сред пътниците и професионалистите у нас. В него са гласували 6101 души от 147 населени места и 255 експерти от туристическия бизнес.

По време на церемонията по награждаване призове получиха още Turkish Airlines, Emirates, Lufthansa, KLM и други авиокомпании. Бяха връчени специални отличия и на най-добрите туристически агенти, а Bulgaria Air изненада и нищо неподозираща дама, която бе сред участниците в проучването на Sky Awards. Тя беше изтеглена на случаен принцип и спечели два безплатни двупосочни самолетни билета до избрана дестинация от портфолиото на Bulgaria Air. Подаръкът на авиокомпанията бе и част от инициативите, с които националният превозвач празнува 17-ия си рожден ден. Всички пасажери на борда на самолетите нa Bulgaria вчера получиха специални ваучери със 17% отстъпка от следващия си полет, а макар поводът да е свършил, празникът продължава днес и утре. Всеки, който честити рождения ден на авиокомпанията при резервация на самолетен билет на 5 и 6 декември, също ще получи 17% отстъпка.

Наградите Sky Awards 2019 се провеждат всяка година в началото на декември в в рамките на форума Sky Day, който се организира в чест на Международния ден на гражданската авиация. Тази годината темата бе "Грижа и удовлетвореност на пътниците и клиентите".