"ВМ Петролеум" подготвя отварянето на втори обект в София

Втората бензиностанция ще е с капацитет като този в Люлин

11:08 | 22 октомври 2019
Обновен: 00:12 | 5 юни 2020
ВМ Петролиум

Веригата бензиностанции "ВМ Петролеум" ще отвори своя втора бензиностанция в София в следващите месеци. След мегаобекта с 51 колонки в квартал "Люлин", където зареждат по няколко хиляди автомобила дневно, основаната от заместник-председателя на Народното събрание Веселин Марешки компания, е на финала да договори и бензиностанция в един от големите източни квартали на София. Новината идва навръх четвъртия рожден ден на първия обект от веригата, стартирал във Варна на 21 октомври.

На финала са преговорите за закупуване на парцел от над 6 декара, което ще направи новия обект с почти същия капацитет като този в "Люлин" - 51 колонки. Очаква се изграждането и лицензирането на съоръжението да отнеме около 12 месеца.

"Щастливи сме да дадем на софиянци надежда, че ще могат да зареждат на нормални цени гориво и по-този начин да помагат на бюджета си, а не да хвърлят пари на вятъра или в джоба на монополистите. Припомняме, че в момента цената на дизеловото гориво в столицата е около 2,30 лв, докато в бензиностанцията ни в „Люлин“ е 2,04 лв, спестените средства от разликите в цените при "ВМ Петролеум" и останалите бензиностанции, за едно семейство са близо 3000 лв. годишно, което е цената на една почивка на море", коментира Димитър Димитров, директор "Развитие" във "ВМ Петролеум".