Собственикът на bTV проучва вариантите за сливане със стратегически партньор

CME не изключват и възможността за продажба

17:51 | 25 март 2019
Снимка: bTV
Снимка: bTV

Американският собственик на телевизия bTV и други канали от групата - Central European Media Enterprises (CME), обяви днес, че започва процес на проучване и оценка на потенциални стратегически алтернативи за бъдещето на компанията. Това може да включва продажбата на част или цялата компания, която управлява водещи бизнеси на пет пазара от Централна и Източна Европа, пише Investor.bg.

Освен възможността за продажба на компанията, в това число и българските си активи, вариантите пред CME може да включват още сливане с друг стратегически партньор, рекапитализация или продължение на дългосрочния бизнес план на компанията. 

Според информацията, публикувана на фондовата борса в Чехия, най-големият акционер в СМЕ - AT&T, подкрепя изцяло плана за преглед на стратегическите алтернативи.

"СМЕ притежава много уникален пакет от активи и е установила ненадмината лидерска позиция на някои от най-бързо разрастващите се медийни пазари. След пет години на безпрецедентен растеж и впечатляващо свиване на задлъжнялостта, компанията никога не е била в по-добра форма", казва председателят на СМЕ Джон Билок.

Повече по темата четете на Investor.bg.