Председателят на КРС Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта

Желязков следва Бойко Борисов плътно по време на политическото му развитие

12:36 | 17 септември 2018
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков. Снимка: КРС
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков. Снимка: КРС

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта, предаде Investor.bg. Това съобщи пред журналисти в Министерски съвет лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Разгледахме няколко теми на днешния съвет. Има решение да се осигурят шкафчета за всяко училище за сметка на бюджета, тъй като стана ясно, че учениците се оплакват от тежките раници. Увеличаваме и заплатите на държавните служители с 10%. Известно е вече името и на новия кандидат за поста министър на транспорта, той е Росен Желязков“, каза още Сидеров, цитиран от Агенция „Фокус“.

Припомняме, че след тежката катастрофа край Своге Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков подадоха оставки,  а за постовете им премиерът Бойко Борисов номинира съответно Александър Манолев, Петя Аврамова и Младен Маринов.

Миналата седмица обаче стана ясно, че Манолев се оттегля заради „целенасочена кампания, която цели да го злепостави“.

На 13 септември той обяви пред журналисти, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Манолев добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.