Сорос и Morgan Stanley също залагат на биткойн

Soros Fund Management и банката са сред инвеститорите, допринесли за набирането на 200 млн. долара от NYDIG

20:05 | 8 март 2021
Обновен: 20:10 | 8 март 2021
Автор: Николета Рилска
Милиардерът и основтел на Soros Fund Management  Джордж Сорос. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Милиардерът и основтел на Soros Fund Management Джордж Сорос. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

NYDIG - компанията, която улесни закупуването на биткойни за 100 милиона долара от MassMutual през миналата година, набра 200 милиона долара от група големи имена сред инвеститорите, съобщава Yahoo Finance.

Кръгът включи Stone Ridge Holdings Group, Morgan Stanley, New York Life, MassMutual, Soros Fund Management и FS Investments, обяви NYDIG в понеделник. Предишни инвеститори като Bessemer Venture Partners и FinTech Collective също взеха участие.

“Компаниите, участващи в този кръг, са повече от инвеститори - те са партньори, като всеки един от тях ни е добре познат от години”, заяви Робърт Гутман, съосновател и главен изпълнителен директор на NYDIG.

Той посочи, че компанията ще работи с тези двужества по стратегически инициативи, свързани с биткойн, включително инвестиционно управление, застраховане, банково дело, чиста енергия и благотворителност.

NYDIG, която предоставя криптоуслуги на институции, изгря на сцената през декември, когато 169-годишната застрахователна институция MassMutual заложи на биткойн. Тогава тя имаше дял в размер на 5 милиона долара в NYDIG.

Малко по-късно компанията се превърна в ключов партньор за приемането на криптовалутата на Wall Street. Миналия месец Гутман заяви, че NYDIG вероятно ще управлява биткойни за над 25 милиарда долара от името на клиентите си до края на 2021 г.

“В месеците и тримесечията напред следете за експлозия от иновации в биткойн продуктите и услугите, предоставяни от NYDIG в партньорство с нашите нови инвеститори”, коментира още ръководителят на компанията.